Rode Duivels rijden straks met taalfout op spelersbus

Tijdens het WK krijgen alle landenteams een slogan op hun spelersbus. Bij de Belgen is nu gedoe, hun nieuwe slogan bevat namelijk een taalfout. 
 
De afgelopen weken konden Belgische supporters kiezen uit drie mogelijke slogans. Het werd uiteindelijk 'Verwacht je aan het onmogelijke!', dat klinkt misschien als een inspirerende slogan, maar er zit een fout in. 'Zich verwachten aan' is namelijk geen Algemeen Beschaafd Vlaams, maar geleend van het Franse 'Attendez-vous à l'impossible!'. De Belgische voetbalbond KBVB is niet blij met de nieuwe slogan. "De FIFA deed ons op hun ­initiatief vijf voorstellen van slogans. Die hebben we alle vijf verworpen, wegens te stom. Wij stelden één van de slogans van onze eigen fans voor - 'Tous ­ensemble, ­samen sterk' - maar die is verworpen door de FIFA. Ze deden hun zin, ­inclusief taalfout. Het is niet onze schuld", briest de bond tegen HLN. Naast de gekozen, foute slogan waren ook '11 spelers, 1 droom!' en 'Klein land, grote spelers!' in de running om op de bus te komen. Het Nederlands elftal zal in Brazilië rondrijden met de slogan 'Echte mannen dragen oranje'. 
 
 
Bron: ANP/RTL Nieuws  - http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/rode-duivels-rijden-straks-met-taalfout-op-spelersbus

Nieuwjaarskorting op uw vertaling

Van 30 juli tot en met 18 augustus 2013 in het Louwman Museum

Uw WordPress website vertalen met WPML

Stel je vraag aan Rutger

Rutger Groenendijk

Managing Director

Hebt u vragen over onze producten of diensten? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We maken heel graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking!