"Vertalen is booming"

Genootschap Onze Taal berichtte gisteren dat vertalen 'booming business' is. In ieder geval in de Verenigde Staten, blijkt uit een rapport dat vorige week werd uitgebracht door de website CareerBuilder. In de VS verwacht men dat het aantal banen in deze branche in 2019 maar liefst 36% hoger is dan in 2014. Ook de U.S. Bureau of Labor Statistics verwacht dat de kans op een baan in de vertaalsector tot 2022 zelfs met 46% toeneemt. Dit ten opzichte van gemiddeld 11% groei in andere sectoren. De website Fusion licht in een artikel toe hoe dit komt, bijvoorbeeld doordat meer bedrijven nieuwe markten betreden.

Ook bij WK Automotive zien wij deze trend. Het aantal meertalige projecten is fors toegenomen en wij merken dat het steeds belangrijker wordt om content en (technische en automotive) vertalingen zo efficiënt mogelijk te coördineren en managen, bijvoorbeeld met hulp van een content management systeem

Tot slot verwijst Onze Taal ook nog naar een rapport over de ontwikkelingen op het gebied van MT (Machine Translation), die wij uiteraard op de voet volgen. 

Lees hier het nieuwsbericht van Genootschap Onze Taal

Toyota 50 jaar in Nederland
'OPPORTUNITIES IN THE INDIAN AUTOMOTIVE INDUSTRY'
Foto’s 25 jaar WK Automotive
Stel je vraag aan Rutger

Rutger Groenendijk

Managing Director

Hebt u vragen over onze producten of diensten? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We maken heel graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking!