Eiji Toyoda op 100-jarige leeftijd overleden

Eiji Toyoda, de man die Toyota buiten Japan groot maakte, is afgelopen dinsdag op 100-jarige leeftijd overleden. Hij was de vader van de befaamde Toyota Way, bracht de Corolla zijn internationale succes, creëerde Lexus en stond aan de wieg van de Prius. Een man met visie, dus.

Toyoda werd in 1967 president van de Toyota Motor Coorporation en bleef dat 15 jaar – en is daarmee de langst zittende president van ons bedrijf ooit. Toen hij een stapje terug deed, was Eiji niet van plan om met pensioen te gaan. Hij bleef tot 1994 voorzitter van de raad van bestuur, hij was toen 81 jaar. En daarna bleef hij als adviseur aan het bedrijf verbonden. In die hoedanigheid was hij een vurig pleitbezorger voor de innovatieve hybride techniek én de Prius.

Eiji Toyoda was een neef van de oprichter van Toyota. Onder zijn bewind werden tien nieuwe fabrieken geopend, begon Toyota de export naar een groot aantal landen en ontwikkelden we onze ijzersterke reputatie. Ook was het Eiji Toyoda die buiten Japan auto’s ging laten produceren – een ongekende stap destijds.


Bron: blog.toyota.nl 

2,5 miljoenste Franse Toyota Yaris is een feit
Mark van Ringelestijn bekleedt nieuwe positie binnen management team van KIA MOTORS NEDERLAND
Tesla breidt supercharger netwerk uit in Europa
Stel je vraag aan Rutger

Rutger Groenendijk

Managing Director

Hebt u vragen over onze producten of diensten? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We maken heel graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking!