Honda CR-V behaalt maximale score in Euro NCAP veiligheidstest

De nieuwe Honda CR-V, eind vorig jaar geïntroduceerd, heeft bij de onafhankelijke veiligheidstesten van Euro NCAP de hoogste score van vijf sterren behaald. De CR-V behoort daarmee tot de veiligste auto's in Europa. Euro NCAP beoordeelt auto's op algehele veiligheidsprestaties, met speciale aandacht voor onder meer veiligheid van inzittenden, kinderen en voetgangers. 

 

Waar het vorige model van de CR-V vier van de vijf sterren kreeg, heeft de nieuwe CR-V de maximale score gekregen, net als eerder al de Honda Accord, Insight, Jazz, CR-Z en Civic. Deze uitmuntende resultaten weerspiegelen Honda's grote inzet voor veiligheid, die onder meer tot uiting komt in de baanbrekende veiligheidsverhogende technologieën die Honda ontwikkelt aan de hand van uitvoerige testen in het crash-testcentrum in Tochigi.

Honda CR-V

Honda CR-V en veiligheid

De nieuwe CR-V is voorzien van een uitgebreid pakket aan veiligheidsverhogende systemen, waaronder het voertuigstabiliteitssysteem (VSA) met traction control, het antiblokkeer remsysteem en noodstopsignaalsysteem (ESS), een carrosseriestructuur die bij een ongeluk inzittenden beter beschermt en voetgangersletsel beperkt (Pedestrian Injury Mitigation Design) en een anti-whiplashsysteem. Daarbij de geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder (Advanced Driving Assist Systems, ADAS), bestaand uit een rijbaanbewakings- en assistentiesysteem (Lane keeping assist system), actieve snelheidsregeling (Adaptive cruise control, ACC), en het preventief botsing- en letselbeperkend systeem (Collision Mitigation Braking System, CMBS).


Veilig en zuinig: de nieuwe CR-V 1.6 liter i-DTEC

De vernieuwde CR-V komt in het najaar van 2013 ook beschikbaar met een 1.6 liter i-DTEC-motor, die deel uitmaakt van de Earth Dreams Technology-lijn van Honda. De handgeschakelde CR-V 1.6 i-DTEC met tweewielaandrijving biedt met 300 Nm koppel en 120 pk, en een CO2-uitstoot van slechts 119 g/km, een uitmuntende combinatie van veiligheid, zuinigheid en prestaties.


Over Euro NCAP

De onafhankelijke testen van Euro NCAP, waarvan de beoordelingscriteria in 2009 zijn vernieuwd, geven consumenten een helder oordeel over de veiligheidsprestaties van een voertuig. In de beoordeling wegen de volgende criteria mee: veiligheid van inzittenden, bescherming van kinderen en voetgangers en de beschikbaarheid van hulpsystemen voor de bestuurder. Euro NCAP werd in 1997 opgericht en heeft sindsdien sterk bijgedragen aan verbeteringen op het gebied van veiligheid bij de ontwikkeling van nieuwe auto's.

 

Sinds de introductie in 1995 van de Honda CR-V zijn er wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

 

Bron: Honda Europe

 

Zie voor meer informatie over de veiligheidstesten en criteria: www.euroncap.com


WK Automotive BV onderneemt actie tegen kanker als KWF Zakenvriend

Good coffee, happy people!

Artikel: "WK Automotive Selects KantanMT as its Preferred MT Supplier in a New Technology Partnership"

Stel je vraag aan Rutger

Rutger Groenendijk

Managing Director

Hebt u vragen over onze producten of diensten? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We maken heel graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking!