Uw WordPress website vertalen met WPML

Uw WordPress website vertalen met WPML

Uw website laten vertalen? Het kan eenvoudig met de WPML plugin. WK Automotive biedt bovendien een gebruiksvriendelijke oplossing om uw website te koppelen aan onze vertaalsoftware.

WordPress is een populair Content Management Systeem (CMS) voor het maken van websites. WordPress is open source en mede daardoor zijn er veel thema's en plugins beschikbaar om de website te verfraaien en te voorzien van allerhande functionaliteit.

Een handige plugin om de website meertalig te maken is WPML. Met WPML kiest u eenvoudig de talen waarin de website beschikbaar moet zijn. Verder kunt u via de plugin een taalkeuze toevoegen aan de website, de url voor vertaalde versies instellen, overzicht houden op welke content er is en in welke talen, enz.

WPML maakt het vertaalproces efficiënt

Hoewel er meer plugins zijn waarmee de website meertalig kan worden gemaakt, is WPML een van de weinige, zo niet de enige plugin waarbij de ontwikkelaars ook hebben nagedacht hoe de vertaling efficiënt kan worden uitgevoerd. Heel vaak treffen wij een situatie aan waarbij de vertalingen alleen in het CMS kunnen worden ingevoerd door middel van typen en/of kopiëren/plakken. Dit zorgt ervoor dat het vertaalproces niet erg efficiënt verloopt. Professionele vertalers maken gebruik van speciale vertaalsoftware met vertaalgeheugentechnologie, terminologiemanagement, kwaliteitscontroles en andere slimme hulpmiddelen om op een snelle manier kwalitatief hoogstaande vertalingen te maken. WPML biedt de mogelijkheid om de te vertalen teksten te exporteren, zodat de vertaler deze met behulp van deze vertaalsoftware kan vertalen. De vertalingen kunnen vervolgens via de plugin ook weer eenvoudig in het CMS worden geïmporteerd.

WK Automotive gaat zelfs nog een stap verder. Wij kunnen onze vertaalsoftware via de WPML-plugin koppelen aan uw WordPress website. Hierdoor behoort het heen en weer sturen van bestanden tot de verleden tijd. U houdt nog steeds de volledige controle over wat er precies wordt vertaald en naar welke talen, maar de te vertalen teksten kunnen met een druk op de knop naar WK Automotive worden verstuurd. De vertalingen worden automatisch teruggeplaatst in WordPress en zijn dan, afhankelijk van de instellingen, direct beschikbaar als concept of gepubliceerd.

Benieuwd of deze oplossing ook voor u een efficiency-slag kan leveren? Neem gerust contact met ons op.

terug naar de vorige pagina