Tesla breidt supercharger netwerk uit in Europa

Vlak om de hoek van WK Autmotive's kantoor in Oosterhout!


TESLA BREIDT SUPERCHARGER NETWERK UIT IN EUROPA

Nieuw geopende routes maken gratis en comfortabel lange afstandsreizen binnen DACH-regio en Nederland bereikbaar

AMSTERDAM- Deze week opent Tesla officieel haar nieuwe Supercharger locaties die Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk met elkaar verbinden. Deze nieuwe aangesloten routes zorgen ervoor dat Model S klanten gratis, comfortabel en 100 procent elektrisch kunnen rijden op de Duitse Autobahn en naar bestemmingen in de Alpen en verder.

De eerste zes Tesla Superchargers werden in september 2012 geopend in Californië en nog geen jaar later volgde het eerste netwerk in Europa, in Noorwegen.  Vandaag de dag zijn er wereldwijd 81 Superchargers, waarvan 14 locaties in Europa. Inmiddels is er al meer dan 11 miljoen kilometer geladen door Superchargers en is bijna 1.13 miljoen liter brandstof bespaard. 

De versnelde ingebruikname van het Supercharger netwerk in Duitsland (Wilnsdorf, Bad Rappenau, Aichstetten en Jettingen), Zwitserland (Lully), Oostenrijk (St. Anton) en Nederland (Zevenaar en Oosterhout) is een nieuwe mijlpaal in de uitrol van het Europese netwerk. In Duitsland verbinden de Superchargers de steden Keulen, Frankfurt, Stuttgart en München met elkaar. Ze koppelen het Duitse netwerk ook aan Amsterdam, Zürich en Innsbruck. De Nederlandse Superchargers verbinden de route van Amsterdam naar Keulen (Zevenaar) en van Amsterdam naar Brussel (Oosterhout). In Zwitserland verbinden de stations Zürich met Genève.

Eind maart 2014 zal 50 procent van de Duitse bevolking binnen een afstand van 320 km van een Supercharger wonen en tegen het einde van dit jaar zal dit 100 procent zijn.

De Tesla Superchargeris aanzienlijk krachtiger dan alle andere laadtechnologie  die op dit moment beschikbaar is en levert tot 120 kW DC (gelijkstroom) aan de batterij van de Model S. Dit wordt door middel van speciale kabels gedaan die de laadapparatuur aan boord omzeilen. Superchargers laden de batterij van de auto binnen circa 20 minuten voor de helft op. Supercharger stations zijn strategisch geplaatst langs veel gebruikte snelwegen zodat de eigenaars van Model S van station naar station kunnen rijden met een minimaal aantal stops. Ze bevinden zich nabij voorzieningen zoals wegrestaurants, cafés en winkelcentra zodat reizigers er even snel kunnen stoppen voor een maaltijd of kop koffie terwijl hun Model S oplaadt.


Bron: Tesla Motors, 21 januari 2014

"Vertalen is booming"
ISO 9001:2015 en 17100:2015 gecertificeerd
Artikel in Automobiel Management: Zoon Rutger neemt stokje WK Automotive over
Stel je vraag aan Rutger

Rutger Groenendijk

Managing Director

Hebt u vragen over onze producten of diensten? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We maken heel graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking!