Content Management Systeem

WK Automotive kan uw complete documentatieproces verzorgen. Het gebruik van een Content Management Systeem (CMS) is hierbij een nuttig instrument. De term CMS wordt vaak gebruikt als het gaat om het beheren van websites. Er zijn echter ook CMS-en voor het managen van documentatie en informatie in het algemeen. Over deze laatste variant gaat dit artikel.

Stel je vraag aan Rutger

Hebt u vragen over onze producten of diensten? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We maken heel graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking!

Rutger Groenendijk Managing Director

Kenmerken van een CMS

Een Content Management Systeem helpt u om grip te houden op uw documentatiestromen op verschillende niveaus. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van een CMS:

  • Centrale opslag met toegang via lokaal netwerk en/of internet – Alle betrokkenen in het publicatieproces hebben toegang tot het systeem en werken samen: publicatiemanagers, auteurs, vertalers, enz.
  • Versiebeheer – Soms is het wenselijk of juridisch noodzakelijk om oudere versies van documenten in te kunnen zien. Versiebeheer maakt dit mogelijk.
  • Beheer van metadata – Metadata helpt bij het terugvinden van informatie. Handmatig toevoegen van metadata kan omslachtig zijn. Een CMS helpt u daarbij.
  • Beheer van vertalingen – Het systeem houdt voor u bij welke bestanden zijn vertaald en welke nog niet. Zeker als niet elke publicatie naar alle gebruikte doeltalen wordt vertaald, wordt het beheer van de vertalingen snel onoverzichtelijk. Een CMS met vertaalmanagement-functionaliteit voorkomt dit.
  • Publicatie naar diverse media en formaten – Kies voor een bestandsformaat gebaseerd op XML, waarbij inhoud en opmaak gescheiden zijn. Via style sheets kan de informatie in elke gewenst formaat en opmaak worden gepubliceerd, bijvoorbeeld als PDF voor drukwerk of als HTML voor gebruik in een web-portal of app.

Combinatie met topic based: Component Content Management Systeem

Door op een slimme manier gebruik te maken van topic-based schrijven, zoals bijvoorbeeld in DITA of S1000D, kan er vaak een hoge mate van hergebruik worden gerealiseerd. Dit levert kostenbesparingen op, met name op het gebied van vertalingen en zeker als het aantal doeltalen groot is. Een CMS biedt uitkomst om het beheer van de topics en hun vertalingen te vereenvoudigen. In dat geval spreken we van een CCMS: Component Content Management Systeem.

Meer informatie over Content Management Systemen?

Wilt u meer informatie over onze oplossingen op het gebied van een (Component) Content Management
Systeem? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij bekijken graag welke mogelijkheden het beste bij uw situatie passen.

Meer lezen over onze diensten?

Alles over onze Technische documentatie - Vertalen - Vertaalbureau

WK Automotive op Social Media

Volg nu WK Automotive op:

Stel je vraag aan Rutger

Rutger Groenendijk

Managing Director

Hebt u vragen over onze producten of diensten? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? We maken heel graag een afspraak voor een persoonlijke kennismaking!